Duurzaam ondernemen #2: Zo doet Lotta Imeyer het (ETN Saladebar)

3
minuten

Duurzaam ondernemen en daarmee de wereld een beetje mooier maken: hoe doe je dat? In deze serie interview ik maandelijks verschillende ondernemers die op hun manier duurzame en bewuste keuzes maken in hun bedrijf. In deze editie interview ik Lotta Imeyer, eigenaar van ETN Saladebar in Enschede.

1 – Wie ben je en wat doe je?

Hoi , ik ben Lotta en sinds 2016 ben ik de eigenares van ETN, de eerste saladebar en vegan bakery van Enschede.

2 – Wanneer begon duurzaamheid belangrijk te worden in jouw leven?

Toen veganistisch eten een steeds grotere rol in mijn omgeving is gaan spelen, zijn wij ons daar meer in gaan verdiepen. Wij zijn gaan kijken hoe wij een duurzamere aanpak en inkoop van producten toe konden passen op ons aanbod binnen ons bedrijf.

3 – Wat betekent duurzaam ondernemen voor jou en hoe pak jij het aan?

Sinds begin van dit jaar serveren wij bijvoorbeeld geen vlees meer bij ETN en hebben wij nog slechts drie producten die niet 100% vegan zijn.

4 – Hoeveel verdien je en hoe is duurzaamheid met jouw money mindset verweven?

Dit houden wij graag voor ons 😉 Maar het is wel onze overtuiging dat je alleen met duurzame producten en etenswaar op lange termijn kunt blijven groeien.

5 – Wat voor verdienmodellen gebruik je? En zijn er verdienmodellen waar je vanwege duurzaamheidsoverwegingen geen gebruik van maakt?

Klanten kunnen bij ons in de zaak komen lunchen of iets afhalen voor thuis. Ook bestaat de mogelijkheid onze salades en andere producten online te bestellen en te laten bezorgen. Wij maken gebruik van de fietsbezorgers van Thuisbezorgd.

6 – Hoe bouw je op een duurzame manier aan je zekerheid voor later?

Ik denk dat langzaam en organisch groeien voor een bedrijf het beste is. Op die manier bouw je een vaste klantenkring op, die je ook in moeilijke omstandigheden blijft steunen. Tijdens de corona-lockdowns hebben wij hier veel baat van gehad.

7 – Wat heb je allemaal bereikt? Waar ben je trots op?

Wij zijn er super trots op, dat wij ook na al die corona-lockdowns eind van dit jaar ons 5 jarig bestaan gaan vieren. ETN is een begrip in Enschede en Twente geworden en mensen weten ons te vinden voor de lekkerste salades en homemade vegan taart.

8 – Wat voor tofs heb je in de pipeline zitten?

Oh, wij hebben heel veel leuke ideeën! We gaan kijken welke wij hiervan daadwerkelijk binnenkort om gaan zetten en welke door de pauze afgelopen jaar iets langer nodig hebben.

9 – Waar kunnen mensen jou vinden?

Onze zaak zit aan de Haverstraatpassage 26 in hartje Enschede.

Voor al ons nieuws en dagelijkse bezigheden kun je ons het beste volgen op Instagram. Ik ben een beetje verslaafd aan het maken van leuke stories, daar krijg je direct een leuke indruk van wat je bij ons kunt verwachten.

Fotografie: Evgeniia Kiive

Op de hoogte blijven van mijn duurzame webtips en filosofische hersenspinsels?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief 👇🏻

Scroll naar boven