Lezingen en workshops

Naast het bouwen en doormeten van websites, houdt Digihobbit zich ook bezig met een stukje awareness rondom de milieu-impact van het wereldwijde web. Ofwel: Je kunt me boeken voor lezingen en workshops! In het verleden heb ik lezingen gehouden voor o.a. Zero Waste Nederland, Bloei Digitaal, Netwerk Digitaal Erfgoed en het Ministerie van BZK.

Gisteravond werd ik, met ongeveer 20 andere leden van Happy Planet Professionals, door Charlotte Bax getrakteerd op een aantal opzienbarende inzichten in de klimaatimpact van de online wereld. Charlotte hield ons de spiegel voor en pleitte zeker niet voor het stoppen met onze online activiteiten, maar liet zien dat we onze online voetafdruk met een beetje meer bewustzijn behoorlijk kunnen verkleinen.
Hans
Het was ontzettend leuk! Je bent heel goed in een technisch onderwerp zo overbrengen dat ook niet technische mensen het begrijpen. Iedereen was meteen enthousiast en had plannen voor zichzelf om aan de gang te gaan. Goed gedaan!
Nick

Kies je verhaal

Milieu-impact van het internet


  • Voor wie: Geschikt voor elk publiek
  • Hoe lang: ± 1 uur

Een introductie in de milieu-impact van het internet: Hoeveel energie kost ons digitale leven? Hoe kunnen we daar bewuster mee omgaan?

Digitale detox


  • Voor wie: Geschikt voor elk publiek
  • Hoe lang: ± 1 uur

Wat kun je doen om jouw eigen digitale footprint te verkleinen? Heel veel praktische handvatten om na afloop zelf mee aan de slag te gaan.

Zelf je website verduurzamen


  • Voor wie: Webdesigners, contentbeheerders, ondernemers
  • Hoe lang: ± 4 uur

Uitgebreide workshop waarin je leert hoe de milieu-impact van een website is opgebouwd, wat een duurzame website precies is, hoe je de CO2-uitstoot van een website bepaalt en natuurlijk hoe je de verbeterpunten aanpakt.

Aangepaste lezing


Wil je graag dat ik iets kom vertellen wat aan één van deze thema’s raakt, maar staat wat je zoekt hier niet tussen? Dan sta ik open voor custom aanvragen.

Boek Charlotte als spreker!

Wil je graag een Digihobbit lezing of workshop bij jouw bedrijf of organisatie? Neem contact op om vrijblijvend te informeren naar de mogelijkheden en prijzen.

Scroll naar boven