Nooit meer zonder bloginspiratie met deze 3 tips

2
minuten

Je weet dat zakelijk bloggen kan helpen om een band met je klanten aan te gaan. Je weet dat het de perfecte manier is om jouw expertise in de spotlight te zetten. Maar waar moet je in vredesnaam over bloggen? Ik geef je 3 tips om nooit meer zonder bloginspiratie te zitten.

💡 1 – Vragen van klanten

Je krijgt vast wel eens een vraag van een klant of je iets kunt uitleggen. Naast dat je diegene natuurlijk een gepersonaliseerd antwoord geeft, kun je de vraag ook heel goed anonimiseren en een algemeen antwoord op je blog plaatsen. Zo help je er direct meer mensen mee!

💡 2 – Jouw werkwijze

Hoe ga jij te werk? Welk protocol volg jij? Wat kunnen mensen van jou verwachten als ze met je in zee gaan? Ook hier kun je over bloggen. Zo heb ik bijvoorbeeld een blogpost geschreven over de eerste stappen die je moet nemen wanneer je een goede WordPress website wilt neerzetten. Dit is precies wat ik doe!

💡 3 – Case studies

Wat kom je tegen tijdens je werk? Wat voor toffe dingen heb je allemaal gedaan? Je kunt een portfolio aanleggen (sowieso doen als dat gebruikelijk is in jouw branche), maar daarnaast kun je ook dieper ingaan op zaken. Bijvoorbeeld wat je geleerd hebt van een bepaalde klus, wat je supergaaf vindt en vaker wilt doen, of problemen die je tegenkwam en hebt opgelost.

Tip: Houd een lijstje bij

De beste manier om nooit zonder inspiratie te zitten, is om simpelweg een lijst bij te houden van alle onderwerpen die in je op komen. Digitaal, op papier – anything. Want wie zegt dat je dat goede idee overmorgen nog kunt herinneren, wanneer je tijd hebt om te bloggen?

Op de hoogte blijven van mijn duurzame webtips en filosofische hersenspinsels?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief 👇🏻

Scroll naar boven