Imposter syndrome: Zitten mensen wel te wachten op wat ik schrijf?

2
minuten

Een tijdje geleden kreeg ik op Instagram de vraag: “Zitten mensen er eigenlijk wel op te wachten dat ik ga bloggen?” Het is een vraag die mijzelf eigenlijk nooit heeft bezig gehouden (okee, alleen tijdens mijn burnout en existentiële blogdip jaren geleden), maar ik snap waar hij vandaan komt. Beginnen met bloggen kan heel spannend zijn en imposter syndrome heel begrijpelijk.

Jouw bedrijf bestaat om mensen te helpen. Jouw zakelijke blog dus ook.

Als ondernemer ben jij iemand die een probleem oplost voor een ander, hoe groot of klein dat probleem ook is: van het overnemen van de boekhouding tot het verkopen van een perfect verjaardagscadeautje. Hier help jij mensen mee.

Met een zakelijke blog is dat niet anders: zie het als een verlengstuk van je bedrijf. Met jouw zakelijke blog heb jij potentiële klanten alvast hun eerste stapjes te nemen. Dingen die voor jou de normaalste zaak van de wereld zijn, kunnen voor een ander nog compleet nieuw en moeilijk zijn!

Voorbeeld: de bloggende boekhouder

Neem bijvoorbeeld die boekhouder waar ik het net over had. Die kan bijvoorbeeld gaan bloggen over hoe je je financiële administratie slim bijhoudt, of over allerlei BTW inzichten. Zo help je iemand die daar informatie over zoekt, en tegelijkertijd bouw je een vertrouwensband op.

Wanneer diegene dan denkt “goh, het wordt me toch wat te veel, ik wil het graag uitbesteden”, dan zal hij veel sneller contact zoeken met die bloggende boekhouder waar hij al die fijne eenvoudige tips vond, dan bij een willekeurige concurrent die hij nog niet kent. Puur omdat hij het gevoel heeft dat die bloggende boekhouder hem al een beetje heeft geholpen, dat ze al een beetje kennisgemaakt hebben.

Weg met imposter syndrome

Zo is het met ieder vakgebied. Ook jij hebt skills en kennis in huis. Er zijn altijd dingen waar jij beter in bent dan een ander. Net zoals jij inspiratie haalt uit andere ondernemers die al een stapje verder zijn dan jij, zo ben jij die inspirator voor een ander die een stapje achter jou loopt.

Dus blog over jouw skills, jouw kennis, jouw ervaringen, jouw leerproces, jouw successen en leermomenten. Je helpt er iemand mee die hetzelfde pad bewandelt.

Dus JA, er is ALTIJD iemand die op jouw blog zit te wachten! Schuif je imposter syndrome aan de kant en start met bloggen 😊

Op de hoogte blijven van mijn duurzame webtips en filosofische hersenspinsels?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief 👇🏻

Scroll naar boven